Dette innlegget er over 40 dager gammelt, og informasjonen kan være utdatert.

Innmeldt av: Arbeidsutvalget

Norge er et av landene i verden som har kommet lengst når det gjelder likestilling. Dog har vi fortsatt en lang vei å gå. Det er behov for forebyggende arbeid mot diskriminering på bakgrunn av kjønn for å bedre studenttilværelsen og studenthelsetilbudet. Oslo kommune må dekke behovet for tilbud på gynekologtjenester for studenter og behovet for et helsetilbud rettet mot kvinner i større grad. SiO i samarbeid og avtale med Oslo kommune må sikre at studenter får tilstrekkelig tilgang på gynekologtjenester.

Gynekologtjenester er et tilbud som Velferdstinget mener er nødvendig for en bedre studenthelse. SiO har et ansvar om å sikre studenter tilgang til gode tilrettelagte helsetilbud. Kunnskap og forskning på kvinnehelse utvikles positivt. SiO må følge denne utviklingen og tilby det helsetilbud unge voksne behøver for å tilby tilstrekkelige helsetilbud til studenter i Oslo og Lillestrøm. Dette inkluderer å tilby gynekolog og andre relevante helsetjenester, som eksempelvis endokrinolog. Tilbud som Velferdstinget mener må styrkes, inkluderer gynekologtjenester for et sterkere søkelys på kvinnehelse og et tilstrekkelig tilbud for kvinnelige studenter, behandling av vulvalidelser og rådgivnings- og samtaletilbud som inkluderer, men ikke begrenses til, kjønnsinkongruens og sexologisk rådgivning.

Helsetilbud har ofte lang ventetid og kan være dyrt, spesielt konsultasjon hos gynekolog er langt utenfor rammene til studentbudsjettet. I den utfordrende økonomiske situasjonen studenter står i er det viktig at dette tilbudet er tilpasset studentlommeboka.

Velferdstinget i Oslo og Akershus mener at:

Kilder

Se PDF-versjon av resolusjonen her.

Del på Twitter Del på Facebook