Om valgprosessen
Velferdstingets valgkomite består av Benedicte Marie Finneide (leder), Christian Landbo Olesen, Frida Rasmussen og Petter Hittnes-Kjærnsbeck.
Valgkomiteens oppgave er å innstille på kandidater som stiller til valg i Velferdstinget. Vurderingen til valgkomiteen gjøres på bakgrunn av søknadsprosessen, caseoppgaver og intervju, samt sofapraten som ble arrangert av arbeidsutvalget. I tillegg har valgkomiteen tatt hensyn til sammensetning.
Vi i valgkomiteen har i dette valget benyttet oss av to former for innstilling: «innstilt» og «Ikke innstilt».
Til høstvalgmøtet skal det velges:
- To studentmedlemmer til Studentsamskipnaden SiOs hovedstyre (med funksjonstid på to år).
- Leder av Studentsamskipnaden SiOs hovedstyre (med funksjonstid på ett år).
- Leder av Kulturstyret (med funksjonstid på ett år).
- Én representant til klageutvalg for tildeling av bolig (med funksjonstid på to år).
Dessverre har vi ikke fått inn kandidater til alle vervene som skal velges, men vi håper likevel at det er noen som føler seg kallet til å stille til disse vervene.
Valgkomiteens innstillinger
Styremedlemmer, SiOs hovedstyre
Innstilt: Eilif Tanberg
Fra første sekund var det ingen tvil om at Eilif vet hva han snakker om. Eilif er, og har vært, en tydelig stemme for studentene i Oslo og Akershus i hovedstyret til SiO. Som student har Eilif allerede viet to år av livet sitt til hovedstyret, og opparbeidet seg viktige erfaringer og den rette kompetansen til at det er vanskelig å ikke gi Eilif fornyet tillit. Gjennomgående under hele valgprosessen har Eilif vist seg frem som en som alltid lytter til dem rundt seg, og som løfter frem andre og deres meninger og styrker. Med Eilif i hovedstyret får studentene en representant med den nødvendige økonomiske forståelsen som hovedstyret trenger. Han er mer enn motivert til å fortsette å lytte til det Velferdstinget ønsker, og vi håper at dere vil gi Eilif den samme tilliten som vi vil gi han.
Innstilt: Elisabeth Hoksmo Olesen
For å sitere Elisabeth: «Studenter jobber hardt! Et trygt liv er ikke et stort krav». Elisabeth har imponert valgkomiteen i denne prosessen. Hun viser valgkomiteen at hun er tydelig, rollebevisst og strukturert i både intervjuet, caseoppgaven og i sofasamtalen. Som tidligere leder for Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo sitt arbeidsutvalg viser hun erfaring med å jobbe med lange prosesser over tid og hvordan påvirke en stor og til tider treg institusjon. Hun lar likevel ikke «UiO-brillene» skygge for at ikke alle studiestedene har SiO like tilstedeværende som UiO, og ønsker derfor å bruke UiO som et eksempel på hvorfor tilbudet må utvikles på de mellomstore og mindre institusjonene. Hun tør å stå i uenighet og viser at hun er bevisst over SiO sine tilbud og deres påvirkningskraft på aktører rundt dem. Vi mener Elisabeth vil tilføre en tydelig stemme i hovedstyret og mener hun vil gjøre en god jobb for studentene.
Styreleder SiOs hovedstyre
Innstilt: Eilif Tanberg
Med Eilif som styreleder vil SiO og studentene i Oslo og Akershus få en stødig og motivert leder ved skuta. Eilif utviser gode formidlings- og kommunikasjonsevner gjennom både intervju, sofaprat og caseoppgaver. Han viser at han er opptatt av å ha alle på samme side for å ha den mest konstruktive dialogen. Dette er en egenskap vi i valgkomiteen mener det er viktig at styreleder har. Eilif viser god forståelse for rollen sin som styreleder og en enorm refleksjonsevne når han tar opp at han har hentet inn tilbakemeldinger på sin rolle som styreleder det siste året som han ønsker å jobbe med om han får tilliten av Velferdstinget. Han viser også god refleksjonsevne om SiOs fremtid og opprettholdelse av god dialog mellom SiO og Velferdstingets arbeidsutvalg, SiO og Velferdstinget, og SiO og lærestedene. Han omtaler seg selv som «konfliktøkonomisk», han er ikke redd for å gå inn i konflikter, men unngår dem om han kan. Dette mener vi både er en interessant refleksjon og en nyttig egenskap i en organisasjon som SiO. Eilif er ikke bare innstilt av valgkomiteen, men han er også ønsket av sittende studentstyremedlemmer i SiO. Han viser også at han tar Velferdstingets vedtak på alvor og fremmer studentstemmen i SiO. Det fremste eksempelet er SiO Karriere. Men han kommer også med ideer om hvordan Velferdstinget og Velferdstingets arbeidsutvalg kan inkluderes og informeres om saker fremover. I Eilif får studentene en styreleder som lytter til Velferdstinget.