Innmeldt av: Sigve Næss Røtvold, Universitetet i Oslo
Bakgrunn
Vi har sett at SiO Mat og drikke (SMD) siden koronapandemien har slitt med inntjening. Dette er synd, og vi ønsker at SMD i enda større grad skal rette seg inn mot studentenes behov.
Gang på gang kan det se ut som SMD bommer på målgruppen, prøver og feiler. Det er viktig for et selskap i stadig utvikling å undersøke hva som funker og hva som ikke funker.
Vi vet at pris er en av grunnene til at det er mindre salg av mat og drikke ved SiOs spisesteder. Men samtidig som noen av matserveringsstedene går med underskudd, vet vi også at flere av stedene har stabilisert seg på et før-korona-nivå.
Med SMDs enorme innkjøpsmakt, kan selskapet på flere områder arbeide aktivt for å imøtekomme studentenes reelle behov. I tiltakspunktene under fremmer vi ved Studentparlamentet ved UiO tydelige ønsker for SMD som kan være med å sikre større inntjening og økt kundegrunnlag og relevans i studentmassen.
Det er viktig at SMD gjør seg til et førstevalg for utdanningsinstitusjoner i Oslo og Akershus, når det kommer til kantine- og kafédrift.
Formål
Denne resolusjonen tar sikte på å sikre at SiOs mat- og drikke tilbud direkte er rettet mot studentenes faktiske behov.
Velferdstinget i Oslo og Akershus mener at
- SiO Mat og drikke skal innrette åpningstider og konsepter mer strategisk for å sikre godt kundegrunnlag. Dette innebærer blant annet å sikre at de ulike konseptene har åpningstider rettet mot når på dagen de har god omsetning.
- SiO Mat og drikke skal prøve ut nye innovative matserveringstilbud, som for eksempel foodtrucks.
- Når det opprettes nye tilbud hos en utdanningsinstitusjon, skal det være et krav at tilbudet også kan opprettes hos andre SiO-registrerte utdanningsinstitusjoner, for å sikre en rettferdig fordeling av SiO Mat og drikkes tilbud.
- SiOs alkoholservering skal ikke konkurrere med studentpubers alkoholservering.
- Det skal finnes et nattmattilbud gjennom SiO Mat og drikke på fredager, både i Oslo og Lillestrøm.
- SiO skal arbeide for å være det beste og rimeligste tilbudet for studenter med tilknytning til SiO.
- Det skal jobbes aktivt for at SiO MD skal tilby catering eller være matleverandør for studentforeninger og frivillige organisasjoner med studenter som målgruppe, til en rabattert pris eller gratis.
- Alle SiO-registrerte studenter skal ha tilgang på matserveringstilbud av høy kvalitet som er tilpasset studentenes behov. Prisene på mat og drikke skal være lave og tilpasset et studentbudsjett.
- SiO MD skal jobbe aktivt opp mot utdanningsinstitusjonene for å sikre gode og innbydende lokaler, hvor studenter ønsker å tilbringe tid.
- Prisforskjellen mellom plantebasert og dyrebasert mat skal i større grad reflektere den reelle prisforskjellen mellom råvarene som brukes.
- Det skal jobbes for at 50% av maten i SiOs kantiner er plantebasert innen utgangen av 2024.